Finanslovens besparelser på erhvervsskoleområdet betyder, at reformen af erhvervsuddannelserne bliver sværere at realisere. Sådan lyder budskabet fra formanden for Uddannelsesforbundet, Hanne Pontoppidan, som reaktion på regeringens forslag til finanslov for 2016.

- Politikerne på Christiansborg vedtog en ambitiøs erhvervsskolereform, som lærerne startede med at føre ud i livet efter sommerferien, og som nu i sidste ende skal gennemføres for otte procent færre penge. Det er politikerne, som fordeler ressourcerne, men de skylder altså også borgerne, at der er overensstemmelse mellem de politiske mål og de tildelte ressourcer, siger Hanne Pontoppidan.

Når politikerne bestiller en opgave og siden hen ændrer finansieringen, så er det deres ansvar at udpege, hvilke dele af opgaven der ikke skal løses, eller hvordan opgaven skal løses anderledes, forklarer hun.

- Der er nødt til at være sammenhæng mellem mål og økonomi, og ansvaret for at ændre målene for erhvervsskolereformen ligger hos politikerne, når det er dem, der sidder på pengekassen, siger Hanne Pontoppidan.

- Politikerne havde store planer med reformen som til starte med var underfinansieret, og nu med finansloven har de stadig de store planer, men vil have dem ført ud i livet for markant færre penge. Det hænger ikke sammen, lyder det fra Uddannelsesforbundets formand.