Forhandlerne fra både arbejdsgiver- og lønmodtagerside i de kommunale overenskomstforhandlinger holder kortene tæt til kroppen. Så lige nu er det uvist, hvor langt eller tæt de er på hinanden.

Ifølge FOA's formand Dennis Kristensen var de generelle forhandlinger for alle kommunalt ansatte det meste af fredagen på stand by, fordi der blev forhandlet om de særlige vilkår for lærerne, og fordi KL's forhandlere fredag aften havde behov for at mødes med deres bagland.

Derefter har der været pause i forhandlingerne. Men FOA-formanden har nu meldt ud på sin Facebook-profil og i flere medier, at forhandlerne mødes igen lørdag kl. 17 for at genoptage de generelle forhandlinger for alle kommunalt ansatte.

Samtidig mener han, at det er Finansministeriet, der har lagt pres på KL for ikke at godkende en læreraftale.

"Jeg kan ikke finde anden forklaring, end at finansministeren må lege dukkefører over kommunerne i lærerforhandlingerne," skriver Dennis Kristensen på Facebook.

Dennis Kristensen er næstformand i Forhandlingsfællesskabet, hvor LC-formanden Anders Bondo Christensen fra Danmarks Lærerforening er formand og dermed chefforhandler.