Søndag aften blev der enighed om de kommunalt ansatte læreres vilkår de næste tre år mellem de kommunale arbejdsgivere i KL og lærerorganisationerne i LC, herunder Uddannelsesforbundet.

Det var ikke muligt at få fjernet lov 409, men der er indgået en aftale, som supplerer loven og blandt andet bløder lidt op på mulighederne for at indgå lokale aftaler om arbejdstiden. Der er også nogle præciseringer omkring forberedelse og registrering af arbejdstiden.
Desuden løftes alle lærere et løntrin, og vilkårene for den sjette ferieuge forbedres.
LC fik ikke opfyldt alle sine ønsker, men der er trods alt så mange forbedringer, så Uddannelsesforbundets hovedbestyrelse søndag aften nikkede enstemmigt ja til aftalen, som den ligger nu, før de generelle vilkår for alle kommunalt ansatte er på plads.

- Det er hovedbestyrelsens opfattelse, at de aftalte formuleringer giver grundlag for, at mere tilfredsstillende arbejdsforhold kan opnås fremover. Vi er desuden tilfredse med, at det er lykkedes at løfte lærerne et løntrin, samt at også kommunale lærere fremover har ret til at afholde den sjette ferieuge på linje med øvrige lønmodtagere, siger Uddannelsesforbundets formand Hanne Pontoppidan.

Opdateres mandag...