Efter halvandet års blokade mod UCplus' sprogcentre og mere end fire års forhandlinger er det endelig lykkedes at få overenskomst for lærerne.
Efter halvandet års blokade mod UCplus' sprogcentre og mere end fire års forhandlinger er det endelig lykkedes at få overenskomst for lærerne.
Halvandet års blokade mod det private firma UCplus' sprogcentre er nu slut. Uddannelsesforbundet og UCplus har efter mere end fire års svære forhandlinger endelig indgået overenskomst for lærerne.
Overenskomsten træder i kraft den 1. april 2016, men blokaden blev ophævet i går. Så nu kan medlemmer af Uddannelsesforbundet og andre lærerorganisationer frit søge job hos UCplus.
Det var en enstemmig hovedbestyrelse i Uddannelsesforbundet, der i mandags sagde ja til aftalen, og efterfølgende er den også godkendt og underskrevet i Lærernes Centralorganisation. I en første kommentar til aftalen siger Uddannelsesforbundets formand Hanne Pontoppidan:
- Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes at blive enig med UC Plus om en overenskomst for lærerne på deres sprogcentre. Det har været et meget langt forløb, men nu er vi heldigvis i mål. Og dermed kan kommunerne se frem til endnu en seriøs spiller på banen, når der skal vælges mellem udbydere af danskuddannelser.
De medlemmer, der allerede er ansat på UCplus' sprogcentre, har fået hovedpunkterne i aftalen tilsendt. Men blandt hovedpunkterne kan nævnes et lønforløb med fire trin og stigning hvert fjerde år. Lønnen udgør fra 33.425 til 37.228 kroner om måneden og dækker op til 712,5 timers undervisning om året. Det svarer til 950 lektioner a 45 minutter.
Hertil kommer 17,3 procent pension, som betales af arbejdsgiveren.
Omkring arbejdstiden er det aftalt, at anvende "det udvidede undervisningsbegreb". Den øvre grænse for undervisningen er i gennemsnit 26 lektioner om ugen set over tre måneder (13 uger), men der er et loft over undervisningen på 30 lektioner om ugen.
Endelig er der afsat 37 timer per lærer til efter- og videreuddannelse.