Antallet af ansøgere til erhvervsuddannelserne er faldet i år sammenlignet med sidste år, men ifølge en ny undersøgelse fra A4 skyldes det ikke, at erhvervsskolerne har et dårligt image blandt de unge.

Politikerne har ellers haft et billede af, at erhvervsskolerne havde et taber-image blandt de unge, hvilket var årsagen til gennemføre eud-reformen, som træder i kraft til august, skriver Ugebrevet A4.

Fokus på boglighed i folkeskolen

Ifølge undersøgelsen har de unge den største respekt og forståelse for håndværksfagenes betydning, men vil alligevel selv gå andre veje.
Formand for Uddannelsesforbundet Hanne Pontoppidan peger på at forklaringen på, at mange unge vælger de boglige ungdomsuddannelser, skyldes det fokus, der er i folkeskolen:

- Når de unge bliver målt på deres boglige færdigheder i folkeskolen, er det klart, at det kommer i fokus. Og det har betydning for, hvilke forventninger og ønsker de har for deres fremtid, siger Hanne Pontoppidan.

Under ti procent af dem, der søger gymnasiet, siger ja til, at de forbinder erhvervsskoler med ’tabere’. Men udover at aflive myten om erhvervsskolerne image giver undersøgelsen giver ikke entydige svar på, hvorfor de unge fravælger håndværksfagene.

 

Læs artiklen ”Danske unge: Erhvervsskoler er bedre end deres rygte”