Uddannelsesbladet

Uddannelsesbladet bringer nyheder, baggrund og perspektiv på udvikling og tendenser i de erhvervsrettede og almene uddannelser for unge og voksne.

Ny ferielov: Din sommerferie i 2020 kan blive påvirket

Du skal lægge en plan for næste år, hvis du gerne vil holde fire ugers sommerferie i 2020. Men bare rolig. Din sommerferie i år er ikke i fare.

02.05.2019
  • Uddannelsesbladet

Kommer der elever nok til FGU'en

Lærere, EGU-vejledere og ledere er nu på plads i FGU’en. Nu mangler den fjerde vigtige gruppe – eleverne. Kommer der lige så mange som forventet, spørger flere FGU-ansatte nervøst. Det afhænger i høj grad af vejledningen i kommunerne, hvor man også er i gang med en stor omorganisering. Og det endelige svar når – måske – ikke at komme, før uddannelsen går i gang.

• Uddannelsesbladet

FGU-lærere: Store knaster skal høvles af på rekordtid

Trods gode visioner og fremtidsønsker er der fortsat mange ubekendte for de lærere, der fra august skal undervise på den kommende forberedende grunduddannelse, FGU. Uddannelsesbladet har bedt tre kommende FGU-lærere om at pege på deres største bekymring cirka fire måneder før, den nye uddannelse slår dørene op.

• Uddannelsesbladet

De unge: Husk at snakke med os, inden vi ryger over på FGU

En gruppe produktionsskoleelever er gået sammen for at give de unge en stemme, inden de skal starte på FGU’en.

• Uddannelsesbladet

Opfordring: Riv gymnasierne og erhvervsuddannelserne ned og byg en ny ungdomsuddannelse

Der er behov for, at ungdomsuddannelserne nytænkes, og at erhvervsskolerne og gymnasierne bliver taget op til revision. Sådan lyder det fra flere interesseorganisationer. En gruppe rektorer og eks-embedsfolk vil ligefrem revolutionere hele området.

• Uddannelsesbladet

Ærlige mennesker arbejder helst i det offentlige

Ærlige mennesker stiler i højere grad efter en karriere i det offentlige, mens de mere uærlige går efter pengene og hellere vil arbejde i den finansielle sektor. Det viser opsigtsvækkende dansk forskning, der måske kan overføres til også lærerverdenen.

22.02.2019

Det peger lærerne på som de største omvæltninger de seneste 10 år

Hvad er det vigtigste, der er sket på dit område - og hvad håber du, der kommer til at ske fremover? Det har vi spurgt 10 forskellige lærergrupper om i anledning af Uddannelsesforbundets 10 års jubilæum.

11.02.2019

Uddannelsespolitik: 10 magre år

Der skal løbes længere på energidepoterne. Det har været ordren fra politikerne de seneste år. Spørgsmålet er, om benene kan følge med, og hvor mange kulhydrater og fedt, der er tilbage i og på kroppen.

11.02.2019
  • Uddannelsesbladet

Forbundet der blev født i krisetider

Uddannelsesforbundet fylder ti år. Men forbundets fødselsdato har betydet, at det har måttet springe barndommen og teenageårene over og i stedet blive voksen med det samme.

31.01.2019
  • Uddannelsesbladet

Tillidsfolk står over for flere krav og opgaver

Centraliseringen af ledelserne på skolerne gør det vanskeligere at navigere for tillidsrepræsentanterne.