Uddannelsesbladet

Uddannelsesbladet bringer nyheder, baggrund og perspektiv på udvikling og tendenser i de erhvervsrettede og almene uddannelser for unge og voksne.

26.08.2019
  • Uddannelsesbladet

Hvad koster danskuddannelsen – egentlig?

Høje-Taastrup Kommune har besluttet at beholde sprogcentret in house. En analyse af danskuddannelserne viser, at det kommunale sprogcenter er konkurrencedygtigt, hvis man bruger de rene priser for danskuddannelse og karakterparameteret.

21.08.2019
  • Uddannelsesbladet

Sådan ældes du langsomt på og efter jobbet

Selv om nedslidte muligvis får lov til at gå på pension tidligere, er udsigten for alle andre, at pensionsalderen stiger. Her er nogle gode råd til, hvordan du holder dig fit til et langt arbejdsliv og får mest muligt ud af dit otium.

20.08.2019
  • Uddannelsesbladet

De der går på pension tidligere dør også tidligere

Politikerne taler – igen – om at pille ved pensionsalderen. Men regnestykket er ikke helt simpelt. For hvor nogle har gavn af at komme på pension tidligt, kan det være negativt for andre.

13.08.2019
  • Uddannelsesbladet

Hotel og Restaurantskolens Instagram-facade skjuler et uskønt arbejdsmiljø

Stram økonomi og en ledelse, der ikke har erfaring med at lede et uddannelsessted, og som ovenikøbet ikke inddrager medarbejderne, er blevet en giftig cocktail for arbejdsmiljøet på Hotel og Restaurantskolen. Skolens bestyrelse henviser til, at den står midt i en forandringsproces, der er nødvendig for at rette op på dens vigende elevtal.

26.06.2019
  • Uddannelsesbladet

Hav et åbent sind – men lad ikke hjernen falde ud

For de fleste undervisere er forandring nærmest hverdag. Det gælder blandt andre de kommende FGU-lærere, som kommer til at træde ind i en ny virkelighed, når de træder ind i FGU-skolerne for første gang. Her er pædagogik-professor Lene Tanggaards gode råd til lærere generelt og de kommende FGU-lærere i særdeleshed

29.05.2019
  • Uddannelsesbladet

99 procent af de unge vil have klimaet på skoleskemaet

Klimaudfordringerne optager stadig flere unge under 30 år. De tror, at de kommer til at mærke klimaforandringerne på egen krop, og kræver handling – også af uddannelsesstederne.

29.05.2019
  • Uddannelsesbladet

Professor: Sid ikke på hænderne når du skal bruge hovedet

Hjernen er ikke en computer, som helt egenrådigt behandler input og spytter løsninger ud. Vi tænker – og lærer – bedst med vores krop, konkluderer forskningen på området.

20.05.2019
  • Uddannelsesbladet

Ny ferielov: Din sommerferie i 2020 kan blive påvirket

Du skal lægge en plan for næste år, hvis du gerne vil holde fire ugers sommerferie i 2020. Men bare rolig. Din sommerferie i år er ikke i fare.

02.05.2019
  • Uddannelsesbladet

Kommer der elever nok til FGU'en

Lærere, EGU-vejledere og ledere er nu på plads i FGU’en. Nu mangler den fjerde vigtige gruppe – eleverne. Kommer der lige så mange som forventet, spørger flere FGU-ansatte nervøst. Det afhænger i høj grad af vejledningen i kommunerne, hvor man også er i gang med en stor omorganisering. Og det endelige svar når – måske – ikke at komme, før uddannelsen går i gang.

12.03.2019
  • Uddannelsesbladet

FGU-lærere: Store knaster skal høvles af på rekordtid

Trods gode visioner og fremtidsønsker er der fortsat mange ubekendte for de lærere, der fra august skal undervise på den kommende forberedende grunduddannelse, FGU. Uddannelsesbladet har bedt tre kommende FGU-lærere om at pege på deres største bekymring cirka fire måneder før, den nye uddannelse slår dørene op.