Nyt om faget

Læs nyheder om rapporter, undersøgelser, analyser og arrangementer inden for Uddannelsesforbundet område.

Nyhedstype
Emneord
Måned
År
25.10.2018
  • Nyt om faget

Nyt undervisningsmateriale om arbejdsmiljø på EUD

Nyt forskningsbaseret undervisningsmateriale, der er målrettet unge på erhvervsuddannelserne, formidler grundlæggende viden om arbejdsmiljø.

22.06.2018
  • Nyt om faget

Ekstra mange penge til efteruddannelse

Er du faglært eller ufaglært og i job, har du mulighed for at få helt op til 10.000 kroner til videreuddannelse på akademi- og diplomniveau.

29.01.2018
  • Nyt om faget

Nu må ordblinde bruge ordforslags-programmer ved flere skriftlige prøver

Undervisningsministeriet har netop givet tilladelse til, at ordblinde eksaminander kan bruge ordforslagsprogrammer ved flere skriftlige prøver.

19.12.2017
  • Nyt om faget

Tættere samarbejde mellem læsevejleder og fagleder får elever til læse bedre

Ny evalueringsrapport fra Nationalt Videncenter for Læsning, ”Læsning og læsevejledning på EUD”, viser et stort potentiale i at styrke samarbejdet mellem læsevejledere og faglærere på erhvervsuddannelserne.

18.12.2017
  • Nyt om faget

Fire vigtige anbefalinger, der kan gøre erhvervsuddannelse for voksne (euv) bedre

En ny rapport fra EVA peger på en række grundlæggende udfordringer på erhvervsuddannelse for voksne (euv), hvor der behov for ændringer, hvis det skal være mere attraktivt for voksne at blive faglært.

20.10.2017
  • Nyt om faget

Kortlægning af pædagogisk kompetenceudvikling blandt eud lærerne

Ny undersøgelse viser, at skolerne arbejder den rigtige vej i forhold til lærernes pædagogiske kompetenceudvikling, men der er plads til forbedringer.

26.06.2017
  • Nyt om faget

Nye tal for EUD adresserer ikke frafaldsproblemet

Uddannelsesforbundet vurderer, at ministeriets nye rapport om frafaldet på EUD rejser lige så mange spørgsmål, som den besvarer.

26.06.2017
  • Nyt om faget

Tilfredshed med elever og samarbejde med skoler

Den første årlige landsdækkende måling af virksomhedernes tilfredshed er gennemført og viser en generel tilfredshed med både elever og samarbejdet med erhvervsskoler.

09.06.2017
  • Nyt om faget

Inspirationsmaterialer fra FastholdelsesTaskforce

Selvom projektets fokus var pædagogik, der virker for udsatte unge i erhvervsuddannelserne, kan de værktøjer, der er udviklet, også gavne ikke-udsatte elever og elever i andre skoleformer. Der er derfor inspiration at hente for en meget bredere målgruppe.

24.03.2017
  • Nyt om faget

Evaluering af EUX peger på centrale udfordringer

Det kan være vanskeligt at nå målene inden for den afsatte tid. Sådan lyder en af de centrale udfordringer i EUX efter reformen, fremgår det af en ny evaluering.