Kurser og konferencer

Temadag: Meningsfuld digitalisering af undervisning og læring

Fokus på undervisningsdifferentiering, elevaktivering, feedback og evaluering

 • Odense
 • 10.00 - 15.30

Hvordan bruger du digitalisering, så det giver mening i undervisningen?
Det er omdrejningspunktet for denne temadag, hvor du får konkret erfaring med at skabe et pædagogisk-didaktisk forløb ved hjælp af digital teknologi.

Digitalisering i uddannelse fylder meget både i den offentlige debat og i den daglige praksis ude på skolerne. Men hvordan bruger vi digitale teknologier, programmer og platforme, så de giver pædagogisk-didaktisk mening i undervisnings- og læreprocesserne?

Det bliver du meget klogere på i løbet af denne temadag, hvor digitaliseringsekspert Marianne Riis introducerer dig til argumenter for, hvorfor og hvordan digitalisering kan give mening.

Med udgangspunkt i tre konkrete scenarier viser hun dig, hvordan digitale teknologier kan bruges meningsfuldt i forhold til evaluering og feedback, at differentiere undervisning og at aktivere eleverne.

Det bliver altså en dag med både generel viden om digitalisering i undervisnings- og læreprocesser og specifik viden om anvendelse af digital teknologier, programmer og platforme i forhold til udvalgte processer.
Du får også mulighed for selv at arbejde hands-on med udvalgte digitale teknologier og planlægge et digitalt understøttende undervisningsforløb.

Marianne Riis er ph.d. og chefkonsulent på Danmarks Evalueringsinstitut og har især forsket i brug og betydning af it i undervisnings- og læreprocesser.

Du skal medbringe pc/tablet på dagen.
En uge inden temadagen, vil der blive sendt meddelelse om forberedelse i form af refleksionsspørgsmål.


 • Arrangement­sted

  Syddansk Erhvervsskole Petersmindevej
  Petersmindevej 1
  5000 Odense C
 • Pris

  Medlem: kr. 1.000,00
  Ikke-medlem: kr. 1.500,00
 • Tilmeldings­frist

  12. juli 2019
 • Arrangør

  Uddannelsesforbundet .
 • Kontakt­person

  Pernille Nihøj
  pni@uddannelsesforbundet.dk