Pontoppidans pointer

Hanne Pontoppidans blog om OK18

22.05.2018
  • OK18 blog

Hovedbestyrelsens anbefaling: STEM!

Vi har i Hovedbestyrelsen gennemgået de enkelte dele af OK forligene og vurderet for og imod. Vi vil ikke anbefale et ja eller et nej til resultatet, men opfordre jer til at mærke grundigt efter, hvad der vægter for jer.

23.04.2018
  • OK18 blog

En weekend uden afklaring

Der forhandles og forhandles... og forhandles. Vi har flere gange forventet, at nu måtte det være sidste runde, der var ringet ind til, og hver gang er vi blevet overraskede. I dag mandag er nye møder på statens område. Tirsdag på det kommunale.

15.04.2018
  • OK18 blog

Lad nu forhandlerne få arbejdsro

Der er streng tavshedspligt under OK-forhandlingerne i forligsinstitutionen. Og det har fået nogle journalister til at opfinde nyhederne selv. Søndagen var desværre præget af mediekiks.

15.04.2018
  • OK18 blog

To minutter i 12

Forhandlingerne på det statslige område lørdag var tæt på at være det sidste håb for at få hul på bylden, hvis vi skal undgå en konflikt.

12.04.2018
  • OK18 blog

Endnu en lang dag i Forligsinstitutionen

Kort efter midnat forlod de kommunale topforhandlere i går Forligsinstitutionen efter 14 timers forhandlinger. De næste dage fortsætter forhandlingerne, men det begynder at spidse alvorligt til, hvis der skal findes en løsning, og en konflikt skal undgås.

07.04.2018
  • OK18 blog

Mens vi venter på en løsning for alle

Nye overenskomster skal afspejle respekt for offentligt ansattes indsats og arbejdsforhold. Mon arbejdsgiverne har det med i tasken, når de med i Forligsinstitutionen i næste uge?

03.04.2018
  • OK18 blog

Vis os nu respekt, Sophie Løhde

En ting er at skrive, at man har respekt for de offentlige ansatte. Noget andet er at sætte handling bag sine ord. Det kniber gevaldigt med det sidste hos statens forhandlere.

29.03.2018
  • OK18 blog

Forligsmanden udskyder konflikten – afblæser dog ikke

Forligsmand Mette Christensen har valgt at udskyde konflikten i to uger. Det giver os mulighed for at forhandle os frem til en løsning.

16.03.2018
  • OK18 blog

En konflikt er ikke kun for de konfliktramte

Der er stadig håb. Der forhandles fortsat i Forligsinstitutionen. Men hvis de to arbejdsgiverrepræsentanter ikke rykker sig markant, ja, så er konflikten nok snart en realitet. Og husk, at det er ALLES konflikt. Det handler om at forbedre arbejdsvilkår for alle offentligt ansatte.

13.03.2018
  • OK18 blog

KL’s hullede varsel sætter medlemmer i unødig uvished

KL har ikke håndteret sit lockoutvarsel særligt professionelt. Det er ikke fair over for alle de kommunalt ansatte, som selvfølgelig hurtigst muligt vil have besked om, hvorvidt de er omfattet af lockouten eller ej.