Det er lederen, der planlægger din arbejdstid, og arbejdstidsaftalen fastlægger en række betingelser i forbindelse med planlægningen
- Ledelsen skal så vidt muligt undgå, at der forekommer delt tjeneste, og hvis delt tjeneste er nødvendigt, kan arbejdet normalt ikke deles i mere end to dele.
- Tillidsrepræsentanten og lederen skal forsøge at blive enige om, hvor mange fremmødedage, læreren højst kan pålægges. Hvis der ikke er enighed mellem leder og tillidsrepræsentant, kan lederen højst fordele arbejdet på 220 dage.
- Lederen skal have med i sin planlægning, at læreren højst kan have 45 timers arbejde pr. uge inkl. forberedelse.
Din leder skal udarbejde en arbejdsplan, der fastlægger dine undervisningsopgaver og andre opgaver. Arbejdsplanen skal udarbejdes på bagrund af en dialog med dig, så du har indflydelse på, hvilke opgaver du skal løse.
Arbejdsplanen skal laves pr. halvår, og du skal kende din arbejdstid mindst tre måneder frem.
Det er muligt for lederen at ændre i den kendte arbejdstid. Du skal have besked om større ændringer så tidligt som muligt, og normalt fire uger før de træder i kraft. Et kortere varsel er dog også muligt, hvis det ikke er muligt at give et varsel på fire uger. Et varsel på under fire døgn kan dog kun ske ved uforudsigelige begivenheder.
Hvis du får undervisning aflyst med mindre end fire døgns varsel, så medregnes undervisningslektionen/-timen i opgørelsen af din arbejdstid (både i forhold til forberedelsestid og tillæg). Lederen kan dog bede dig om at løse andre opgaver i den skemalagte forberedelsestid (men ikke forberedelsestiden). Du skal derfor kontakte lederen, hvis du fx en dag står uden kursister, for at høre, hvordan du skal forholde dig, med mindre der ligger klare retningslinjer for dette.