Nyheder

Du kan sortere Uddannelsesforbundets nyheder efter indholdstyper, emner og dato.

Nyhedstype
Emneord
Måned
År
17.01.2018

Nu får flere unge lov at begynde på grunduddannelse 1

Et et-årigt forsøg skal dispensere fra nuværende krav og give flere unge mulighed for at starte på en erhvervsuddannelse via grundforløb 1. Uddannelsesforbundet hilser forsøget varmt velkomment.

12.01.2018

Hanne Pontoppidan: Vi går efter nye rammer for arbejdstiden

En medlemsundersøgelse, som Uddannelsesforbundet har lavet op til OK18, viser, at der mange steder er helt uacceptable vilkår for lærerarbejdet. Der skal aftales nye rammer for arbejdstid, som sikrer, at lærerne kan levere ordentlig kvalitet.

11.01.2018
  • Værd at vide

OK-forhandlinger stadig på standby efter møde

Selv om lønmodtagere og arbejdsgivere på det kommunale område onsdag tog et lille skridt i den rigtige retning, er der stadig lang vej igen, før der er tale om reelle forhandlinger om lærerens arbejdstid, pointerer Uddannelsesforbundet.

09.01.2018
  • Vi mener

Regeringen erkender at egne reform-mål ikke kan nås

Regeringen og Dansk Folkeparti regner ikke længere med, at målene for reformen af erhvervsuddannelserne kan nås, fremgår det af finansloven. Det kan dog ikke overraske, når der samtidig skæres et trecifret millionbeløb på området, påpeger Uddannelsesforbundet.

Arbejdstid sætter OK18-forhandlingerne i stå

Overenskomstforhandlingerne på de offentlige områder er ikke kommet i gang. Alle offentlige organisationer har givet hinanden hånd på at sætte forhandlingerne i stå, indtil der er en arbejdstidsaftale på vej for lærerne i LC - både i kommuner og i staten.

19.12.2017
  • Nyt om faget

Tættere samarbejde mellem læsevejleder og fagleder får elever til læse bedre

Ny evalueringsrapport fra Nationalt Videncenter for Læsning, ”Læsning og læsevejledning på EUD”, viser et stort potentiale i at styrke samarbejdet mellem læsevejledere og faglærere på erhvervsuddannelserne.

19.12.2017
  • Vi mener

Uddannelsesforbundet til arbejdsgiverne: Lad os nu få gang i forhandlingerne

Arbejdsgiverne for de offentligt ansatte sætter overenskomstforhandlingerne under tidspres ved ikke at imødekomme lønmodtagernes krav om, at lærernes arbejdstid skal stå øverst på dagsordenen. Det mener Uddannelsesforbundet.

• Værd at vide

Uddannelseslederne bliver en selvstændig organisation

Uddannelseslederne som pt. har været en medlemsgruppe i Uddannelsesforbundet bliver den 1. januar 2018 en selvstændig organisation på lige fod med Uddannelsesforbundet.

• Værd at vide

Undervisere i dansk som andetsprog skal ikke vente med uddannelse

Det er lovbrud, når mange skoler beder nye undervisere om at vente med at tage uddannelsen til lærer i dansk som andetsprog.

• Nyt om faget

Fire vigtige anbefalinger, der kan gøre erhvervsuddannelse for voksne (euv) bedre

En ny rapport fra EVA peger på en række grundlæggende udfordringer på erhvervsuddannelse for voksne (euv), hvor der behov for ændringer, hvis det skal være mere attraktivt for voksne at blive faglært.