Nyheder

Du kan sortere Uddannelsesforbundets nyheder efter indholdstyper, emner og dato.

Nyhedstype
Emneord
Måned
År
20.03.2019

Alternativt ekspertudvalg skal udfordre regeringens 10. klasses-eksperter

Det ekspertudvalg, som regeringen for nyligt nedsatte til at se på 10. klasse, er for snævert. Derfor har Uddannelsesforbundet sammen med 15 andre fagforeninger nedsat alternativt ekspertudvalg.

15.03.2019
  • Vi mener

Hanne Pontoppidan til politikere: I afliver VUC. Er det virkelig det, I vil?

Uddannelsesforbundet og GL satte onsdag en række politikere stævne til en høring om VUC’s fortsatte fremtid. Der var heftig debat og stor politisk opbakning til at se på, hvordan man fremtidssikrer et alment, lokalt uddannelsestilbud til voksne i hele landet.

15.03.2019

10. klasse må ikke reduceres til fødekanal for EUD

Regeringen er godt på vej til at reducere 10. klasse til en fødekanal for erhvervsuddannelserne. Sådan lyder advarslen fra Uddannelsesforbundet, efter at regeringen har nedsat et ekspertudvalg, der skal se på 10. klasse. Forbundet hilser dog en belysning af området meget velkommen.

• Uddannelsesbladet

FGU-lærere: Store knaster skal høvles af på rekordtid

Trods gode visioner og fremtidsønsker er der fortsat mange ubekendte for de lærere, der fra august skal undervise på den kommende forberedende grunduddannelse, FGU. Uddannelsesbladet har bedt tre kommende FGU-lærere om at pege på deres største bekymring cirka fire måneder før, den nye uddannelse slår dørene op.

• Uddannelsesbladet

De unge: Husk at snakke med os, inden vi ryger over på FGU

En gruppe produktionsskoleelever er gået sammen for at give de unge en stemme, inden de skal starte på FGU’en.

• Uddannelsesbladet

Opfordring: Riv gymnasierne og erhvervsuddannelserne ned og byg en ny ungdomsuddannelse

Der er behov for, at ungdomsuddannelserne nytænkes, og at erhvervsskolerne og gymnasierne bliver taget op til revision. Sådan lyder det fra flere interesseorganisationer. En gruppe rektorer og eks-embedsfolk vil ligefrem revolutionere hele området.

• Uddannelsesbladet

Ærlige mennesker arbejder helst i det offentlige

Ærlige mennesker stiler i højere grad efter en karriere i det offentlige, mens de mere uærlige går efter pengene og hellere vil arbejde i den finansielle sektor. Det viser opsigtsvækkende dansk forskning, der måske kan overføres til også lærerverdenen.

07.03.2019
  • Værd at vide

Voldgiftssag forhaler lønstigning på FOAS’ almene område

Overenskomsten på FOAS’ Almene område er ikke blevet godkendt af FOAS og derfor havnet i en voldgiftssag. Dermed trækker lønstigningerne ud.

06.03.2019
  • Værd at vide

Støtte til kompetenceudvikling kan først søges efter sommerferien

Der arbejdes på hurtigst muligt at åbne for udbetalinger fra fonden. Det kræver blandt andet udvikling af et it-system for at gøre ansøgning og udbetaling så nem som mulig for medarbejdere og arbejdspladser.

28.02.2019

Afgørelse: VUC Syd fortsætter som selvstændig institution

Undervisningsministen vil bevare VUC Syd som en selvstændig institution. Det glæder Hanne Pontoppidan, som dog advarer mod at spænde institutionen så hårdt for, at det påvirker kvaliteten af undervisningen.