Nyheder

Du kan sortere Uddannelsesforbundets nyheder efter indholdstyper, emner og dato.

Nyhedstype
Emneord
Måned
År
21.05.2019
  • Værd at vide

Folketingsvalg: Enighed om prioritering af uddannelsesområdet

Fra højre til venstre vil de politiske partier give penge til uddannelsesområdet, hvis de får magten efter valget. Sådan lyder meldingerne i en rundspørge, som Uddannelsesforbundet har foretaget blandt de opstillingsberettigede partier.

21.05.2019
  • Værd at vide

Langtidssyge risikerer forkert beslutning om sygedagpenge

Sørg for at få tjekket din kommunes beslutning om sygedagpenge, hvis du er sygemeldt i længere tid.

• Værd at vide

Produktionsskole-konkurs bringer lærere i klemme

Med lukningen af produktionsskolen NVPro Campus er det usikkert, om FGU Nordvestsjælland stadig kommer til at overtage produktionsskolens elever, lærere og bygninger. Andre produktionsskoler kan nå at gå konkurs, inden FGU’erne åbner, advarer Uddannelsesforbundet.

• Uddannelsesbladet

Ny ferielov: Din sommerferie i 2020 kan blive påvirket

Du skal lægge en plan for næste år, hvis du gerne vil holde fire ugers sommerferie i 2020. Men bare rolig. Din sommerferie i år er ikke i fare.

13.05.2019
  • Værd at vide

Besparelse på STU-vejledning - en ommer?

På trods af indsigelser fra medarbejdere og fagforeninger har Københavns Kommunes Børne- og ungeudvalg vedtaget at spare på STU-vejledningen for de allermest sårbare unge. Men spørgsmålet er, om det er lovligt at lægge en stor del af vejledningen ud til STU-skolerne. Parterne er ikke enige.

06.05.2019
  • Værd at vide

FGU: Overenskomst for lærere og konsulenter på plads

Efter et langstrakt forhandlingsforløb er en overenskomst for de kommende FGU-lærere og konsulenter nu på plads. Ifølge Uddannelsesforbundet er det en god pakke.

03.05.2019

Jobs Partner: Vi er klar til at forhandle overenskomst

Efter længere tids tovtrækkeri er Jobs Partners ledelse nu klar til at sætte sig ved forhandlingsbordet for at få tegnet en overenskomst for sine sproglærere.

02.05.2019
  • Uddannelsesbladet

Kommer der elever nok til FGU'en

Lærere, EGU-vejledere og ledere er nu på plads i FGU’en. Nu mangler den fjerde vigtige gruppe – eleverne. Kommer der lige så mange som forventet, spørger flere FGU-ansatte nervøst. Det afhænger i høj grad af vejledningen i kommunerne, hvor man også er i gang med en stor omorganisering. Og det endelige svar når – måske – ikke at komme, før uddannelsen går i gang.

02.05.2019

Arbejdsgiver skal betale for FVU-læreruddannelse

Arbejdsgiveren har pligt til at betale for FVU-læreruddannelse til allerede ansatte. Det skriver Undervisningsministeriet i et svar til Uddannelsesforbundet.

26.04.2019
  • Vi mener

Kort afstand til en erhvervsuddannelse løser ikke problemet

Delaftale om ungeudspil skal øge søgningen til erhvervsuddannelserne. Målet med aftalen er, at flere uddannelser tæt på de unges bopæl, skal få flere til at vælge en erhvervsuddannelse. Uddannelsesforbundet formand frygter, at de nye initiativer ikke vil øge søgningen, men i stedet forringe kvaliteten af uddannelserne.