Nyheder

Du kan sortere Uddannelsesforbundets nyheder efter indholdstyper, emner og dato.

Nyhedstype
Emneord
Måned
År
23.05.2023
  • Vi mener

Vigtige og nødvendige anbefalinger fra Reformkommissionen

Der er flere visionære anbefalinger om at styrke udlændinges dansk i Reformkommissionens rapport, lyder det fra Uddannelsesforbundet. Formand Hanne Pontoppidan peger også på, at anbefalingerne om at give jobcentrene mere frihed og have fokus på ordblinde børns forældre, bør omsættes til virkelighed.

23.05.2023
  • Værd at vide

Hvad skal du være opmærksom på til dit møde om opgaveoversigten?

Begynder en ny normperiode – altså et nyt skoleår - efter sommerferien, så skal du snart have en ny opgaveoversigt fra din ledelse. Læs, hvad der er særligt vigtigt at være opmærksom på.

22.05.2023
  • Værd at vide

Søg Den Statslige Kompetencefond fra 6. juni til 12. juni

Er du ansat på EUD, AMU, FGU, VUC og andre mindre statslige områder, hvor Uddannelsesforbundet har overenskomst, kan du søge støtte fra Den Statslige Kompetencefond. Støtten er et supplement til det beløb, arbejdspladsen anvender til kompetenceudvikling.

22.05.2023
  • Værd at vide

Kan jeg holde ferie som sygemeldt?

Sygdom er en feriehindring, så er du sygemeldt, kan du som udgangspunkt ikke holde ferie eller pålægges at holde ferie. Der er dog undtagelser.

17.05.2023
  • Vi mener

Gør EUX til en succes

Uddannelsesforbundet arbejder sammen andre fagforbund og skoleledere for at få Christiansborg-politikernes opbakning til, at EUX både skal have et fagligt løft og sikre de sociale fællesskaber bedre.

12.05.2023
  • TR-info

Når længerevarende syge kolleger vil holde ferie

Sygdom er en såkaldt feriehindring. Sygemeldte kan som udgangspunkt ikke pålægges at holde ferie eller vælge at holde ferie. Der er dog undtagelser.

12.05.2023
  • TR-info

Få hjælp som kommunal TR til afklaring af arbejdstid

Er du TR er på et kommunalt sprogcenter eller i ungdomsskolen, hvor en ny normperiode begynder efter sommerferien, så kan du finde hjælp i TR-håndbogen. Både når det gælder om at få opgjort arbejdstiden korrekt for dette skoleår og få genopfrisket kravene til nye opgaveoversigter.

12.05.2023
  • TR-info

Nu bliver der syv dage til at søge Den Statslige Kompetencefond

Næste gang statsansatte lærere fra Uddannelsesforbundet kan søge Den Statslige Kompetencefond bliver fra 6. juni til 12. juni. Fordelingen af pengene til efteruddannelse og kompetenceudvikling tildeles ikke længere efter et først-til-mølle-princip.

03.05.2023
  • Vi mener

Kommission vil skrotte 10. klasse og indføre ny, praktisk ungdomsuddannelse

Reformkommissionens anbefalinger om at erstatte 10. klasse og grundforløb 1 på erhvervsuddannelserne med ny ungdomsuddannelse bliver mødt med bekymring hos Uddannelsesforbundet formand.

02.05.2023
  • TR-info

Statslig undersøgelse af arbejdstidsaftalens samarbejdsspor

Som TR på FGU, VUC, EUD, AMU og SKT skal du sammen med ledelsen besvare en spørgeskemaundersøgelse om de første års erfaringer med de nye arbejdstidsaftaler. Udnyt muligheden, da svarerne er vigtige for forbundets videre arbejde med arbejdstid.