Nyheder

Du kan sortere Uddannelsesforbundets nyheder efter indholdstyper, emner og dato.

Nyhedstype
Emneord
Måned
År
02.07.2019
  • Vi mener

Statsansatte læreres sygefravær stadig i top

Sygefraværet blandt lærere ansat i staten er stadig langt højere end gennemsnittet for alle statsansatte. Og selv om det er faldet en smule, er det svært at gennemskue, om det dækker over en positiv eller negativ udvikling.

27.06.2019
  • Værd at vide

Fond støtter undervisnings-projekter koblet til iværksætteri med 1 mio. kr.

LB Fonden støtter i år projekter inden for undervisningsområdet, der har fokus på FN's verdensmål og entreprenørskab, innovation eller iværksætteri.

• Vi mener

Regeringsaftalen har flere skridt i den rigtige retning

- især når det gælder afskaffelsen af omprioriteringsbidraget og redningskransen til VUC. Men deltagerbetalingen for danskuddannelse bør fjernes helt og ikke kun sættes ned, mener Uddannelsesforbundet.

• Uddannelsesbladet

Hav et åbent sind – men lad ikke hjernen falde ud

For de fleste undervisere er forandring nærmest hverdag. Det gælder blandt andre de kommende FGU-lærere, som kommer til at træde ind i en ny virkelighed, når de træder ind i FGU-skolerne for første gang. Her er pædagogik-professor Lene Tanggaards gode råd til lærere generelt og de kommende FGU-lærere i særdeleshed

• Værd at vide

Kommune snød timelønnet lærer for sygedagpenge

Tjek, at kommunen bruger det rigtige timetal, hvis du er på sygedagpenge, opfordrer Uddannelsesforbundet.

21.06.2019
  • Værd at vide

Årets faglærer spotter elevernes potentiale og hjælper dem med at udleve det

For Peter Johnny Hansen fra Roskilde Tekniske Skole er gejsten hos både ham og eleverne i højsædet. Blandt andet derfor har han vundet Byggeriets Faglærerpris.

Den alternative ekspertgruppe laver pjece om 10. klasse

Lærer-, leder- og elevorganisationers alternativ til det ekspertudvalg, som VLAK-regeringen nedsatte for at komme med anbefalinger til, hvordan 10. klasser skal målrettes erhvervsuddannelserne, kommer nu med sine egne synspunkter og anbefalinger.

Uddannelsesforbundet yder (igen) rådgivning til fagforeninger i Malawi

Faglig uddannelse er vigtigt i verdens fattigste lande, mener Uddannelsesforbundet, som derfor hjælper med at udvikle et trepartssamarbejde i sydøstafrikanske Malawi.

14.06.2019

Giv 600.000 bedre mulighed for at lære at læse og regne

Skal ufaglærte og ledige for alvor få udbytte af almen uddannelse, skal man tage udgangspunkt i kursisterne behov i forhold til tid, sted og nytteværdi. Det var opfordringen til en ny regering fra debat på Folkemødet om at sikre reelle uddannelsestilbud i hele Danmark

13.06.2019

Fuld tid er ikke – altid – det samme som 37 timer

Et afslag på en sag om seniorførtidspension bekymrer Uddannelsesforbundet. Afslaget hviler nemlig på en fejlagtig beregning af arbejdstiden. Og uanset hvilken fremtidig ordning for seniorførtidspension, man politisk beslutter sig for, kan samme fejl risikere at gå igen i andre kommuner.