Nyheder

Du kan sortere Uddannelsesforbundets nyheder efter indholdstyper, emner og dato.

Nyhedstype
Emneord
Måned
År

Minister: Færre FGU-elever end ventet kan blive fordel

At der bliver færre elever end tidligere ventet, som skal starte på FGU, betyder, at FGU også får færre penge, bygninger og medarbejdere. Det giver FGU-institutioner mulighed for vækst, mener Merete Riisager. Flere kritikere er dog uenige i undervisningsministerens vurdering.

09.11.2018
  • Vi mener

Vi støtter Dansk Jernbaneforbund

Uddannelsesforbundet bakker op om Dansk Jernbaneforbund i deres forsvar for arbejdstidsvilkår og tillidsrepræsentantstruktur. DSB er i gang med voldsomme angreb, der forringer medarbejdernes muligheder for indflydelse på eget arbejde.

Foto: Rasmus Baaner
  • Vi mener

Omprioriteringsbidrag fjernes på erhvervsskoler

Den omstridte to-procent-besparelse bliver fjernet fra erhvervsskolerne fra 2019 og fremover. Ifølge Undervisningsministeriets tal slipper erhvervsskolerne allerede næste år for at skulle spare sammenlagt 734 millioner kroner.

Færre VUC-lærere end ventet skal på FGU

Der er færre lærere, som skal overføres til FGU fra VUC, end forventet, viser nye tal fra Undervisningsministeriet. Det kan være glædeligt nyt for nogle VUC-lærere. Men det kan også blive en udfordring for både elever og lærere, advarer Uddannelsesforbundet.

• Værd at vide

Her er forbundets post i ny hovedorganisation

Hanne Pontoppidan bliver medlem af hovedbestyrelsen i den nye store hovedorganisation, som bliver dannet med fusionen af FTF og LO.

02.11.2018
  • Uddannelsesbladet

Jeg er ikke rigtig blevet forelsket i FGU endnu

Bliver det mon mig, har det lydt i Tina Linds hoved de sidste måneder. Og i torsdags faldt der endelig en afgørelse på, om det var hende, der skulle virksomhedsoverdrages til FGU’en eller ej. Hvad beskeden var, og hvordan dagen forløb, har vi spurgt hende, den fungerende tillidsrepræsentant og uddannelseschefen på Nordvestsjællands HF & VUC om.

• Værd at vide

Stadig ingen løsning i forhandlingerne om betalt spisepause

Enkelte skolers ledelser stiller sig på bagbenene, når det drejer sig om at give lærerne den betalte spisepause, som ellers blev sikret for alle undervisere med arbejdstid efter lov 409 ved OK18. Det er fuldstændig uacceptabelt, fastslår Uddannelsesforbundets formand. Topforhandler for alle statsligt ansatte, Flemming Vinter, går nu ind i sagen.

25.10.2018

Udbuddet af danskuddannelse i Aarhus er vundet af CLAVIS

Uddannelsesforbundet opfordrer CLAVIS til at ansætte de undervisere, som nu er opsagt fra den nuværende undervisning i dansk som andet sprog. De kommende undervisere bliver dækket af den kommunale overenskomst.

25.10.2018
  • Nyt om faget

Nyt undervisningsmateriale om arbejdsmiljø på EUD

Nyt forskningsbaseret undervisningsmateriale, der er målrettet unge på erhvervsuddannelserne, formidler grundlæggende viden om arbejdsmiljø.

24.10.2018
  • Uddannelsesbladet

TEMA: Et VUC i opbrud

Lærerne på landets VUC’er får i løbet af november at vide, om de skal arbejde på FGU eller fremtidens AVU. De har selv skullet ønske, hvor de gerne ville hen, men ingen af dem har vidst, hvad valget indebar, og om ønsket bliver opfyldt. Det har gjort valget meget svært, fortæller de to AVU-lærere Maj Jönsson og Thomas Simonsen fra KVUC.