Nyheder

Du kan sortere Uddannelsesforbundets nyheder efter indholdstyper, emner og dato.

Nyhedstype
Emneord
Måned
År
30.06.2018
  • Værd at vide

HL bliver en del af Uddannelsesforbundet

Handelsskolernes Lærerforening (HL) og Uddannelsesforbundet har fra 1. juli samme adresse. Dermed er der kommet knap 1.200 nye medlemmer af Uddannelsesforbundet.

26.06.2018
  • Værd at vide

Medlemmerne til arbejdstidskommission er udpeget

Formand for kommissionen fra OK18, Per B. Christensen, har nu udpeget de øvrige medlemmer, som skal se på lærernes arbejdstid.

• Nyt om faget

Ekstra mange penge til efteruddannelse

Er du faglært eller ufaglært og i job, har du mulighed for at få helt op til 10.000 kroner til videreuddannelse på akademi- og diplomniveau.

• Værd at vide

Her er læreres bud på god pædagogisk praksis

Gode relationer og prioritering af elevens sociale og personlige udvikling er helt centrale elementer i god pædagogisk praksis på det forberedende område. Det siger lærerne i ny rapport.

• Vi mener

Uddannelsesforbundet: Takstsystemet til sprogundervisningen skal ændres

Næstved Kommune vil sagsøge Næstved Sprog- og Integrationscenter og beskylder centret for svindel med test. Men det er også systemet med afregning af danskuddannelserne, der bør komme på anklagebænken, mener Uddannelsesforbundet.

• Værd at vide

Finansministeriets regnemodeller har for stor autoritet

Der er brug for, at ikke kun en kortsigtet økonomisk gevinst lægges til grund for politiske beslutninger. Både en tidligere finansminister og en tidligere overvismand kritiserede regnemodellerne og efterlyser nye målemetoder på forbundets Folkemøde-debat.

Her spørger medlemmerne Per B. Christensen

Mange har stillet spørgsmål ved, om arbejdstidskommissionen er en papirkonstruktion eller reelt vil føre til andre rammevilkår. Men hvad ville I spørge kommissionsformanden om? Det bad vi jer skrive på Facebook, og her svarer kommissionsformand Per B. Christensen.

KOMMISSIONSFORMAND: Lærernes arbejdsvilkår er vigtige for Danmarks udvikling

Ved den mindste mistanke om, at kommissionen om lærernes arbejdstid var en syltekrukke, ville han have sagt nej til formandjobbet. Lærernes arbejdsvilkår er så vigtige for samfundet, at det ikke er noget, man spiller hasard med. Interview med Per B. Christensen.

07.06.2018
  • Uddannelsesbladet

Når arbejdet bærer ulige-lønnen i sig selv

Står du ansigt til ansigt med eleven eller kursisten, udløser arbejdsopgaven sjældent samme løntillæg, som hvis du løser mere administrative opgaver. Da kvinder ansat på offentlige arbejdspladser ofte påtager sig kontakten til borgerne, kan det skabe løn-skævhed mellem kønnene. Og kvinder får fortsat mindre i løn end mænd, siger køns- og arbejdslivsforsker.

07.06.2018
  • Vi mener

FGU-finansiering på bekostning af andre uddannelser

Forberedende grunduddannelse (FGU) skal blandt andet finansieres af penge, der nu er målrettet AMU, AVU og andre uddannelser. Uholdbart og skuffende lyder det fra Uddannelsesforbundet.