Nyheder

Du kan sortere Uddannelsesforbundets nyheder efter indholdstyper, emner og dato.

Nyhedstype
Emneord
Måned
År
12.12.2017
  • Vi mener

Uddannelsesforbundet: Løhdes lønkrav er fuldstændigt vanvittigt

Statens chefforhandlers krav om, at de offentligt ansattes løn fremover skal forhandles lokalt, har ingen gang på jord, mener Uddannelsesforbundet.

Foto: Rasmus Baaner
11.12.2017
  • Vi mener

Finansloven rammer igen, igen erhvervsuddannelserne

Erhvervsuddannelsernes økonomi skrumper langsomt men sikkert. Igen i finansloven for 2018 har regeringen besluttet at svinge sparekniven. Grotesk, mener Uddannelsesforbundet.

11.12.2017

Finanslovsaftale svigter produktionsskolerne

Selvom regeringen med sin nye finanslovsaftale har besluttet at hæve produktionsskoleydelsen fra 1. januar, er hjælpen utilstrækkelig for de skoler, som kæmper for livet nu og her. Det er et kæmpe problem for den kommende FGU, advarer Uddannelsesforbundet.

08.12.2017
  • Vi mener

Uddannelsesforbundet: Stærkt at halv million offentligt ansatte støtter lærernes arbejdstidskrav

Der er bred opbakning til lærernes krav om en ny arbejdstidsaftale fra de øvrige offentlige ansatte forud for overenskomstforhandlingerne. Og det vækker naturligt nok begejstring hos Uddannelsesforbundet.

05.12.2017
  • Værd at vide

Ledere ved ikke nok om ytringsfrihed

Ledere ved ikke nok om, hvilke regler der gælder for offentligt ansattes ytringsfrihed, og det kan skabe problemer for deres medarbejdere. Det skal et nyt kursus råde bod på.

04.12.2017
  • Værd at vide

Nye kontingentsatser i det nye år

Hvert år reguleres Uddannelsesforbundets kontingent, og det betyder, at kontingentet stiger en lille smule den 1. januar 2018.

04.12.2017

Lønstigning i december

Den 1. december steg lønnen med 1,5 procent for ansatte i staten og privatansatte, hvor lønnen følger den statslige regulering.

30.11.2017
  • Vi mener

Kommunerne lever ikke op til krav om STU

Kommunerne bærer ansvaret for, at unge med særlige behov hverken har nok indflydelse på den Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU) eller har tilstrækkelig adgang til oplysninger om den, mener Uddannelsesforbundet. Uddannelsen er ellers henvendt til netop dem.

18.11.2017

Uddannelsesforbundet: Vi skal gå forrest og vise solidaritet

Frem mod de kommende overenskomstforhandlinger er det afgørende, at lønmodtagerorganisationerne står tæt sammen. Og Uddannelsesforbundet bør gå foran som godt eksempel, lyder budskabet fra forbundets kongres.

18.11.2017

Uddannelsesforbundet: Vi skal gå forrest og vise solidaritet