Nyheder

Du kan sortere Uddannelsesforbundets nyheder efter indholdstyper, emner og dato.

Nyhedstype
Emneord
Måned
År
13.01.2022
  • Vi mener

Ny rapport: Flere anbragte unge vælger en forberedende uddannelse

Mange flere anbragte unge begynder på en forberedende uddannelse. Det gælder især FGU, som 20 procent af de anbragte unge nu er i gang med, viser ny rapport.

11.01.2022
  • TR-info

Det skal du sikre, hvis din skole har fået en ny arbejdstidsaftale

Selv om skolen er overgået til en ny arbejdstidsaftale, skal du som tillidsrepræsentant fortsat bruge din indflydelse til at sikre, at opgaveoversigterne er brugbare og arbejdstiden opgøres korrekt

11.01.2022

Det skal du sikre, hvis din skole får arbejdstidsaftale fra august 2022

Arbejder du på en statslig uddannelsesinstitution, der skal overgå til en ny arbejdstidsaftale efter sommerferien, så skal du som tillidsrepræsentant sammen med ledelsen i gang med forarbejdet til aftalen.

07.01.2022

Revideret SU-aftale på statslige arbejdspladser efter OK21

SU-aftalen præciserer nu de opgaver, som samarbejdsudvalget har på arbejdspladsen. Desuden fremgår det nu tydeligere, at ledelsen er forpligtet til at informere medarbejdernes repræsentanter om udbud og genudbud af arbejdsopgaver.

15.12.2021
  • Vi mener

Forbund undsiger minister: Stigning i kursister på danskuddannelse burde have været meget større

Ifølge udlændinge- og integrationsministeriet er der sket en stigning i antallet af selvforsørgede kursister, der går til danskuddannelse på landets sprogcentre, efter at brugerbetalingen blev afskaffet. Men ser man på aktiviteten, fra inden deltagerbetalingen blev indført, er der faktisk sket et fald.

07.12.2021
  • Vi mener

Regeringen vil have flere unge i uddannelse eller job: Men det går den helt gale vej, viser nye tal

Der er optaget en tredjedel færre elever på den forberedende grunduddannelse (FGU) i 2021 end året før, viser nye tal. Og det er en katastrofe, idet FGU har til opgave at hjælpe de 50.000 unge, som står uden job eller uddannelse.

06.12.2021

Ny finanslov: Tocifrede millionbeløb til VUC og FGU

75 millioner kroner til FGU og 37 til VUC. Der er tocifrede millionbeløb til både FGU og VUC i finanslovsaftalen for 2022.

30.11.2021
  • TR-info

Retningslinjer for corona på arbejdspladserne

Tag hånd om dine kollegers forskellige behov i forbindelse med corona-situationen. Husk, at oplysninger om sygdom er tavshedsbelagt. Du kan holde dig opdateret på forbundets hjemmeside, når der kommer nye regler.

30.11.2021
  • TR-info

Søg rådgivning i sekretariatet til ny arbejdstidsaftale

En del skoler på Uddannelsesforbundets OK-områder arbejder intenst med overgangen til nye arbejdstidsaftaler, der gælder fra 1. januar. Kontakt din konsulent, hvis der er problemer med samarbejdssporet, opgaveoversigterne eller andre elementer i de centrale arbejdstidsaftaler.

26.11.2021
  • TR-info

Brug bekendtgørelse aktivt for at få et bedre psykisk arbejdsmiljø

Bekendtgørelsen for psykisk arbejdsmiljø gør reglerne om psykisk arbejdsmiljø mere tydelige. Selv om det er individuelt, hvornår grænsen for stress er nået, så kan bekendtgørelsen være et redskab for både dig og ledelsen til at sikre et ordentligt psykiske arbejdsmiljø.