Nyheder

Du kan sortere Uddannelsesforbundets nyheder efter indholdstyper, emner og dato.

Nyhedstype
Emneord
Måned
År
21.01.2021
  • Værd at vide

Reguleringen af statsansattes løn midlertidigt sat i bero

Sænkningen af lønnen for lærere ansat på EUD, AMU, FGU og VUC bliver udskudt grundet en fejl hos Danmarks Statistik.

19.01.2021
  • Værd at vide

Efter Uddannelsesforbundets kamp for AMU-lærere: Nye udmeldinger fra ministerium

Bekymringen hos mange AMU-lærere er nu delvist imødekommet af nye udmeldinger fra Undervisningsministeriet.

18.01.2021
  • Værd at vide

Mulighed for at møde eleverne hvor de er

Kjeld Melchior Christiansen har ikke den store fidus til den faglige metode ’Google Sprint’. Men han er pavestolt over at få penge og tid til at få et kursus i den populære procesmetode. Det handler om at motivere sine elever, og Den Statslige Kompetencefond gør det muligt.

18.01.2021

Få op til 25.000 kroner til kurser og efteruddannelse

Ved du, at der ligger en stor pose penge og venter på dine uddannelsesdrømme, hvis du er er ansat på FGU, VUC, AMU eller EUD? Den Statslige Kompetencefond er lige til at blive klog af. Men skynd dig at søge, før andre undervisere får samme idé.

15.01.2021
  • Vi mener

Uddannelsesaktører i fælles opråb til minister: Udskyd ansøgningsfrist til ungdomsuddannelser

Unge skal have en måned længere til at vælge uddannelse, fordi corona-situationen har forhindret brobygning og skolebesøg, lyder fælles opfordring til Undervisningsministeriet.

11.01.2021

Efter pres fra Uddannelsesforbundet: Nye retningslinjer i specialtilbud

På en række møder med Børne- og Undervisningsministeriet har Uddannelsesforbundet gjort opmærksom på, at mange lærere i specialtilbud føler sig utrygge ved fortsat at være på job. Nu kommer der nye, mere fleksible retningslinjer.

06.01.2021
  • Værd at vide

Statsansattes løn reguleres ned som følge af lønudviklingen på det private område

Lønnen for lærere ansat på EUD, AMU, FGU og VUC reguleres ned som følge af den økonomiske udvikling på det private område.

05.01.2021

Ny arbejdstidsaftale for EUD, AMU, FGU og VUC bliver en del af OK21

Når statsansatte lærere i løbet af foråret skal tage stilling til det kommende overenskomstresultat, kommer de også til at stemme om den arbejdstidsaftale, som netop er indgået. Aftalen lægger sig i samme spor som den arbejdstidsaftale, der blev indgået for kommunalt ansatte lærere sidste år.

Foto: Henrik Sørensen
16.12.2020
  • Værd at vide

Godt der alligevel kom lidt penge til VEU-området

Børne- og undervisningsministeren har fundet 30 millioner kroner til udvikling af fjernundervisning på AMU, AVU, FVU, OBU og HF-enkeltfag. Uddannelsesforbundet glæder sig over, at der trods alt kommer nye penge til området.

15.12.2020
  • Vi mener

Krav til OK21 udveksles

Uddannelsesforbundet vil sikre medlemmernes løn, have en ny arbejdstidsaftale for de statsansatte og have et værn for tillidsfolkene. De offentlige arbejdsgivere ønsker en økonomisk ansvarlig overenskomst, hvor eventuelle lønstigninger går til faggrupper, der er vanskelige at rekruttere.