Nyheder

Du kan sortere Uddannelsesforbundets nyheder efter indholdstyper, emner og dato.

Nyhedstype
Emneord
Måned
År
  • Nyt om faget

Kortlægning af pædagogisk kompetenceudvikling blandt eud lærerne

Ny undersøgelse viser, at skolerne arbejder den rigtige vej i forhold til lærernes pædagogiske kompetenceudvikling, men der er plads til forbedringer.

19.10.2017
  • Værd at vide

Uddannelsesforbundet kan ikke tjene på salg af ferieboliger

Hovedparten af de ferieboliger, som medlemmerne kan leje af Uddannelsesforbundet, ejes af en interesseforening, og derfor vil et salg af boligerne ikke give forbundet en formue, som kan bruges til at sænke kontingentet.

• Vi mener

FGU-aftale kan på mange punkter opfylde de unges behov

Et bredt politisk flertal har indgået en aftale om en ny forberedende grunduddannelse. Uddannelsesforbundet glæder sig over, at det er lykkes at påvirke regeringens udspil, så det på afgørende punkter matcher de unges behov og giver rimelige vilkår til lærerne.

• Vi mener

Udannelsesforbundet: Endelig kom der afklaring om FGU

Der har i lang tid været usikkerhed om, hvad den nye forberedende grunduddannelse (FGU), som regeringen har forhandlet med en række partier om siden maj, kommer til at betyde. Uddannelsesforbundet er derfor glad for, at der nu netop er indgået et bredt, politisk forlig.

• Værd at vide

Elevernes skoleydelse bliver højere på ny FGU

Allerede inden aftalen om en ny forberedende grunduddannelse er offentliggjort, har flere af Folketingets partier afsløret, at skoleydelsen fremover bliver højere end i dag.

10.10.2017

Mød næstformandskandidater

På Uddannelsesforbundets kongres i november er der kampvalg mellem to kandidater. Du kan møde kandidaterne på møder fire forskellige steder i landet i oktober måned.

09.10.2017

Uddannelsesforbundet indgår overenskomst med AMU Juul

Uddannelsesforbundet og AMU Juul har tegnet overenskomst for underviserne på AMU Juuls transportuddannelser.

09.10.2017
  • Værd at vide

Lærerne skal have reelle forhandlinger om arbejdstid

Der skal være fair og frie forhandlinger om arbejdstiden med lærereorganisationerne ved de kommende overenskomstforhandlinger. Det forlanger topforhandlere for over 700.000 offentligt ansatte i et fælles brev til kommunerne, regionerne og staten.

06.10.2017
  • Uddannelsesbladet

Lærernes sygefravær højere end andre offentligt ansattes

Sygefraværet er faldet en anelse for lærerne på erhvervsuddannelserne og VUC. Det viser nye tal fra Moderniseringsstyrelsen. Tallene skal tages meget alvorligt, advarer Uddannelsesforbundet.

05.10.2017
  • Uddannelsesbladet

Filosof: Også digitalt indfødte behøver digital dannelse

Det er nødvendigt med digital dannelse af den næste generation for at gøre den klar til at overtage informationssamfundet. For det kræver, at de kan gennemskue strømmen af informationer, de bombarderes med, og handle i dem, mener professor Vincent Hendricks, der er tovholder på et projekt, som skal munde ud i netop de værktøjer.