Nyheder

Du kan sortere Uddannelsesforbundets nyheder efter indholdstyper, emner og dato.

Nyhedstype
Emneord
Måned
År
20.09.2021
  • TR-info

Få bedre styr på ophavsret på de statslige og private områder

Er du TR på en kommunal arbejdsplads skal du kontakte Uddannelsesforbundets sekretariat, hvis der er spørgsmål til ophavsret på kollegernes materiale. Arbejder du på en statslig eller privat arbejdsplads, så er der udarbejdet materiale, der kan hjælpe dine kolleger.

20.09.2021
  • Værd at vide

Nyt visionspapir for VUC skal øge voksnes muligheder for almen uddannelse

Der er behov for at give flere voksne en reel chance for at uddanne sig. Derfor er Uddannelsesforbundet, GL og Danske HF & VUC gået sammen om en uddannelsesvision, om at voksne skal have reelle muligheder for at få almen uddannelse, der matcher det, der forventes af de unge.

14.09.2021
  • Vi mener

Formand om reformudspil: Jobcenter-ambitioner er vanvittigt underfinansierede

Regeringens udspil til en arbejdsmarkedsreform pålægger jobcentrene en massiv ekstraopgave. Det er absurd, når de samtidig står til at miste 1,1 milliard kroner, lyder opråbet fra Uddannelsesforbundet.

Foto: Rasmus Baaner
10.09.2021

Stor usikkerhed om klimaerhvervsskoler

Regeringen vil etablere tre nye klimaerhvervsskoler. Men det er usikkert hvor, hvornår og hvordan. Uddannelsesforbundet understreger behovet for, at de skal forankres i det nuværende system og lærerkræfter herfra.

Foto: Henrik Sørensen
07.09.2021
  • Vi mener

Regeringen milliard-investerer i uddannelse til unge

Regeringen vil investere over to milliarder kroner i at få flere unge i uddannelse, et trecifret millionbeløb på grønne erhvervsskoler og derudover få flere ind på arbejdsmarkedet ved hjælp af danskuddannelse.

07.09.2021
  • TR-info

Gør kollegerne opmærksom på 60-årsreglen og seniorbonus

Lærere og vejledere i stat og kommune har mulighed for at gå ned i tid som følge af OK21 og den kommunale arbejdstidsaftale. Statsansatte har også ret til seniorbonus.

31.08.2021
  • Værd at vide

Ret til nedsat tid, hvis du er ansat i stat eller kommune

Vær opmærksom på 60-årsreglen. Den giver ret til nedsat tid med fuld pension.

30.08.2021
  • Vi mener

Formand: Finanslov med masser af luftpenge

Selv om regeringen op til finansloven i flere omgange har understreget, hvor afgørende det er, vi får flere faglærte, var der ikke øremærket penge til dét i det finanslovsforslag, som blev præsenteret mandag.

26.08.2021
  • Vi mener

Behov for at sikre at køn ikke definerer løn

Uddannelsesforbundet bakker op om, at der en vigtig faglig kamp at sikre, at der ikke lønmæssigt findes kvinde- og mandefag. Sygeplejerskerne har været igennem en lang strejke for at få gjort op med deres lønefterslæb.

25.08.2021
  • Vi mener

Manglen på faglærte er vores største udfordring

Den akutte mangel på faglærte er en af de største udfordringer i Danmark, lød det fra statsministeren på regeringskonference tirsdag.