Nyheder

Du kan sortere Uddannelsesforbundets nyheder efter indholdstyper, emner og dato.

Nyhedstype
Emneord
Måned
År
20.09.2018

Formand: Regeringen lægger gift ud for VUC

Med sit erhvervsuddannelsesudspil vil regeringen lade erhvervsskoler udbyde eud-forberedende kurser til voksne. Men det er ren gift for VUC’s fortsatte eksistens, advarer Hanne Pontoppidan.

Foto: Rasmus Baaner
13.09.2018
  • Vi mener

Penge alene gør ikke erhvervsskolerne mere attraktive

Regeringen vil tilføre penge til erhvervsskolerne. Det er tiltrængt og fornuftigt. Men det alene sikrer ikke erhvervsskolerne mulighed for at skabe miljøer, der tiltrækker og fastholder de unge, mener Uddannelsesforbundet.

12.09.2018
  • Vi mener

Lærere: Sådan hjælper man erhvervsskoler ind i fremtiden

Politikerne kommer torsdag med en række bud på, hvordan erhvervsuddannelserne skal fremtidssikres. Fra lærerne kommer fire forslag, som regeringen bør følge, hvis de vil lytte til dem, der faktisk kender eleverne. EUD 24/7 er et af de nytænkende bud.

11.09.2018
  • Værd at vide

FGU: Her er status for løn, lærerplan og ledelse

Hvilke løn- og ansættelsesforhold bliver der, hvad skal der undervises i, og hvem bliver leder? Det er nogle af de spørgsmål, som optager de lærere, som muligvis skal undervise på FGU-skolerne. Her er, hvad vi ved på nuværende tidspunkt.

11.09.2018
  • Værd at vide

To mærkedage for myreflittig formand

Hanne Pontoppidan drives af indignation og har et arbejdstempo, der kan få de fleste til at blive forpustet. I løbet af september fejrer hun to mærkedage.

10.09.2018
  • Uddannelsesbladet

Eksperter: Virtual Reality kan hjælpe eksamensangste

3D-film af eksamenssituationer skal afhjælpe eksamensskræk.

07.09.2018
  • Uddannelsesbladet

Erhvervsskole-elever til lærerne: Kvit ordet rygepause

Langt flere erhvervsskole-elever end eksempelvis gymnasieelever ryger. Men erhvervsskole-eleverne vil gerne have hjælp til at kvitte smøgerne og efterlyser, at lærerne går foran som gode rollemodeller.

04.09.2018
  • Værd at vide

Regeringen vil give skoler friere rammer og færre krav

Regeringen vil lave forsøgsordning for ungdomsuddannelserne, hvor de i højere grad selv skal kunne tilrettelægge undervisningen. Det er en del af den sammenhængsreform, som regeringen præsenterede tirsdag.

31.08.2018
  • Vi mener

Formand: Kæmpe svigt fortsat at spare på uddannelse

Fuldstændig forrykt, at regeringen bliver ved at spare på en sektor, som i forvejen er i knæ. Kontant udmelding fra Uddannelsesforbundets formand til det finanslovsforslag, regeringen fremlagde torsdag.

30.08.2018
  • Vi mener

Fint med penge til erhvervsskoler – men utilskrækkeligt

Det er godt og tiltrængt, at regeringen tilgodeser erhvervsskolerne med en økonomisk saltvandsindsprøjtning. Men med fastholdelsen af omprioriteringsbidraget til 2022 er det meget tvivlsom, at det er nok til at holde hånden under erhvervsskolerne, advarer Uddannelsesforbundet.