Nyheder

Du kan sortere Uddannelsesforbundets nyheder efter indholdstyper, emner og dato.

Nyhedstype
Emneord
Måned
År
04.05.2021
  • TR-info

Nye arbejdstidsaftaler træder i kraft frem mod 2022

Ungdomsskoler og en række kommunale sprogcentre skal have implementeret en ny arbejdstidsaftale til 1. august. Andre steder tages aftalen først i brug fra årsskiftet, hvor også en række statslige uddannelsessteder skal have en arbejdstidsaftale på plads. Først i august 2022 skal alle aftaler være i brug.

04.05.2021
  • TR-info

Få hjælp til at forstå ny lønseddel i staten

Der kommer nyt layout på lønsedlen for erhvervsskoleområdet, AMU, VUC og FGU. Se hvor du kan finde vejledningen til seddel, hvis du får spørgsmål fra medlemmerne.

01.05.2021
  • Vi mener

Karakterkrav har medført frygtet fald i optag på EUD

Det karakterkrav for optagelse på erhvervsuddannelserne, som blev indført i 2015, har betydet, at færre unge kommer i gang med en ungdomsuddannelse. Kommunerne skal blive bedre til at samle de unge op, mener Uddannelsesforbundet.

01.05.2021

Se Hanne Pontoppidans 1. maj-tale

Jo mere man sidder alene, jo vigtigere bliver fællesskabet. Så vi skal fejre, at vi har en stærk fagbevægelse, og at vores fællesskab har fået os godt gennem corona-krisen. Det er én af pointerne i talen, som du kan se her.

Søg 25.000 kr. til uddannelse og kompetenceløft

Som ansat på AMU, FGU, VUC, erhvervsskoler og erhvervsakademier kan du fortsat søge penge fra Den statslige Kompetencefond. Du kan søge både til en række uddannelsesforløb, som er forhåndsgodkendt, men du kan også forsøge at få penge til at gå andre veje.

Søg Uddannelsesforbundets Uddannelsesfond inden 1. maj

Der er fortsat få midler til uddannelse i fonden for de privatansatte på sprogcentre, daghøjskoler og aftenskoler, der har været på ansat på en FOAS-overenskomst. Midlerne bliver uddelt for sidste gang i FOAS-regi, da FOAS har nedlagt sig selv.

• Værd at vide

Der sker ændringer af udbetalingen af feriepengene

På grund af den nye ferielov, som trådte i kraft i sidste år, bliver feriepengene udbetalt på nye tidspunkter.

Foto: Rasmus Baaner
23.04.2021
  • Vi mener

Ny rapport om integration og beskæftigelse: Danskuddannelse er afgørende

Ny, stor undersøgelse fra VIVE ser på kommunernes indsats for at få flygtninge og indvandrere i job. Konklusionen er klar: Det er vigtigt, at kommunerne har fokus på at sikre gode danskkundskaber, hvis man vil have flygtninge og indvandrere i job på langt sigt.

21.04.2021
  • Nyt om faget

Legat til kvinder på håndværkeruddannelser

Som noget nyt har Zonta Danmark oprettet et legat målrettet kvindelige EUD-elever, som har valgt at blive faglært inden for et håndværk med få kvinder.

19.04.2021

OK21: Uddannelsesforbundets statsansatte medlemmer stemmer ja

De statsansatte medlemmer af Uddannelsesforbundet har – i lighed med deres kolleger i kommunerne – stemt overbevisende ja til overenskomstresultatet.